Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2012 11:40 - Историята на бай Иван
Автор: gandolfini Категория: Забавление   
Прочетен: 1463 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.01.2012 11:59


В днешния слънчев неделен ден ,искам да ви разкажа една история за един достоен българин,история колкото  смешна ,толкова и невероятна .Може би и вие познавате моя герой.....
Бай Иван е мъж на възраст ,минал 50 ,работещ в частна фирма за производство на машини за консервната промишленост ,на длъжност шлосер.
В малкия град в който живее е добре познат,веселяк,купонджия,но и човек с голямо сърце,никой не оставяше който е в нужда ,затова и хората го обичаха и уважаваха,но една история разкри факти неизвестни за неговия живот ,за неговите странствания по широкия свят.
В града щеше да идва президента Първанов,и едно от местата за посещение бе предприятието на бай Иван,собственика Минчев ,събера всичките си работници ден преди това и им каза.
-Момчета ,утре ви искам в ново работно облекло,да сме спретнати пред държавния глава.
-Ха,Гогата ще идва ли-извика развалнуван бай Иван.
-Кой?Спогледаха се всички и се обърнаха към стария шлосер.
-Как кой ,Гогата,президента де ,с него колко съм ял и пил,колко белот сме играли,колко за история сме дебатирали,ехей ,ние сме стари дружки.
Шефа му и колегите му се засмели ,никой не повярвал на бай Иван,даже взели и да го майтапят,че как може той стария шлосер да е ял и пил с президента.
-Ем ,щом не вярвате .ще видите сами.
На  следващия ден идва делегацията,президента се здрависвал с Минчев собственика и изведнъж кой да види бай Иван.
-Бай Иване ,приятелю-извикал се Първанов,затичал се и брегърнал пред ошашавените погледи на своите колеги бай Иван-стари друже напълно ме забрави откакто станах президент-сълза се стекла по бузата на президента .Видяли се ,поговорили ,разправили си неволите  и станало време да си ходят .
Колегите и Минчев заразпитвали бай Иван,вече му вярвали ,питали го откъде се знаят ,как така той простия шлосер се е запознал с президента и т.н.
-То Гогата го знам ,но знам и други,с Баракчо също сме дружки.
-Кой?
-Как кой Баракчо Обама ,президента на Сащ,колко сме яли и пили,и дебатирали
Малко се промени като стана президент,но си е харно момче.
-Ти луд ли си бе бай Иване,откъде ще знаеш Обама-завикали всички-Айде Първанов българин е ,в България,то тука всички сме рода ,ама тоя американец.
-Вий и за Първанов не вярвахте,ама изпратете ме в Америка и ще ви докажа.
-Става,безстои имам работа в Вашингтон ,ще те забера и теб,но ако ме лъжеш 4 месеца ще ми работиш без пари-обадил се Минчев,и потрил доволно ръце.
-Става;бай Иван бил доволен.
Отишли в Америка,Белия дом,бай Иван с шефа си,бай Иван казал на охраната пред белия дом да предадат  на Обама че бай Иван от България е тук.
След 20 минути тичайки дошъл Обама ,прегърнал бай Иван,разплакал се от вълнение и казал -Защо не каза ,че идваш да се подготвя достойно да те посрещна ,както трябва ,както се посреща президент и кралска особа .
-Приятелю нали знаеш че не ги обичам тия работи.Три дни яли,пили и се веселили.Шефа на бай Иван се шашнал.Тръгнали си за България.Като стигнали със самолета в Лондон,бай Иван ,попитал Минчев ,дали могат да минат през Рим да видел един свой стар познат.Може ,Минчев се заинтригувал кой ли е тоз човек.
Казнали в Рим,и отишли във Ватикана ,на площат свети Петър имало литургия,папа Бенедикт 16 говорел на 116 езика проповедта,и изведнъж зърнал в тълпата бай Иван.Веднага прекъснал всичко и изпратил кардиналите около него да доведат бай Иван на момента.
Видяли се край площада ,прегръдки ,целувки,Минчев не чул нищо,понеже папската гвардия не го допуснала,гледал как говорят ,как се смеят,по едно време някой го потупал по рамото.Минчев се обърнал и видял група японски туристи,един японец на перфектен английски го запитал.
-Извинете сър,може ли да ви попитам.
-Кажете -отговорил Минчев
-Ще ми кажете ли ,ако знаете кой е този човек ,който разговаря с бай Иван.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gandolfini
Категория: Политика
Прочетен: 506824
Постинги: 246
Коментари: 819
Гласове: 1599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930