Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 23:09 - От медовина до вишновка....
Автор: gandolfini Категория: Рецепти   
Прочетен: 10601 Коментари: 12 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първия ми пост бе за домашната медовина,интересно питие се получи,но втората реколта в момента която се приготвя има малка промяна в рецептата,понеже карамфила който съм сложил първия път е дошъл в повече поне за мен лично.Ето и рецептата.  В 10 литра мека вода се разтваря 3,6 кг.натурален мед(производство на баща ми).Ври час и половина,като по времето на вренето се събира пяната,която се получава(от пчелния прашец ).Получената смес се сипва в емайлиран или стъклен съд,като е хубаво да има свободно пространство от 3 4 литра.Прибавят се корите на 2 лимона,няколко карамфилчета (в старата рецепта бе 2 грама но доминиращия вкус е на карамфил,приятно е ,но няма този букет от аромати който се получава),10-12 грама канела,и 3 -4 лъжици супени подквас мед.На съдът му се поставя ферметанционна тапа,и се оставя да ферментира при 15 =20 градуса,След 7-8 седмици медовината се избистря,прелива се в стъклен дамаджан,а утайката която се получава се изхвърля.Оставя се да ферментира на тиха ферментация още 4 месеца,и после всеки си я пие с здраве.Медовината дава сила ,топлина и радост,а най хубавото е че не е пълна с боклуци с които са пълни повечето предлаганини алкохоли.
Днес сложих да се приготвя и домашна вишновка,рецептата е от скъпи за мен хора .
                          ВИШНОВКА
2КГ ВИШНИ-СМАЧКАНИ
1КГ ЗАХАР
1ЛИТЪР РАКИЯ ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНА
0,500МЛ ВОДА
3-4 БРОЯ КАРАМФИЛ
КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ
1 КАФЕНА ЛЪЖИЦА КАНЕЛА.
ВСИЧКО СЕ БЪРКА И ПРЕСТОЯВА 2 МЕСЕЦА НА СЛЪНЦЕ,РАЗБЪРКВА СЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.
ПРЕЦЕЖДА СЕ.
ПИЕ СЕ С МЕРАК И ДОБРА КОМПАНИЯ.
ДА ВИ Е СЛАДКО,НАЗДРАВЕ.......




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. unknown1 - За мен един безалкохолен фреш, м...
20.06.2012 23:18
За мен един безалкохолен фреш,моля:)
цитирай
2. tit - Ха, наздраве!:)
20.06.2012 23:21
За пръв път виждам рецепта за медовина. Не, че ще си направя, но е интересно.
Хъм, канела - не може ли без канела?
цитирай
3. gandolfini - Ето една рецепта
20.06.2012 23:24
unknown1 написа:
За мен един безалкохолен фреш,моля:)

В 800мл вода разтваряш 2 супени лъжици мед,сока на един лимон.
100 процентова цитронада ....
Пробвай ..но си я направи по свой вкус,по сладичка или по киселка зависи кое харесваш повече.
цитирай
4. gandolfini - Може ...
20.06.2012 23:25
tit написа:
За пръв път виждам рецепта за медовина. Не, че ще си направя, но е интересно.
Хъм, канела - не може ли без канела?

Канела по принцип освен за вкус се слага и за цвят ,но може и без канела.
цитирай
5. unknown1 - За мен един безалкохолен фреш, м...
20.06.2012 23:31
gandolfini написа:
unknown1 написа:
За мен един безалкохолен фреш,моля:)

В 800мл вода разтваряш 2 супени лъжици мед,сока на един лимон.
100 процентова цитронада ....
Пробвай ..но си я направи по свой вкус,по сладичка или по киселка зависи кое харесваш повече.

Мммдааааааааа,добра идея за жегата е този лимон!:))
цитирай
6. gandolfini - След като опиташ дай мнение дали ти е харесало.
20.06.2012 23:41
unknown1 написа:
gandolfini написа:
unknown1 написа:
За мен един безалкохолен фреш,моля:)

В 800мл вода разтваряш 2 супени лъжици мед,сока на един лимон.
100 процентова цитронада ....
Пробвай ..но си я направи по свой вкус,по сладичка или по киселка зависи кое харесваш повече.

Мммдааааааааа,добра идея за жегата е този лимон!:))

цитирай
7. imbe - Би боло
21.06.2012 01:01
би било добре да се опита :)))) http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
8. анонимен - Вишновката братя не прощава! :)...
21.06.2012 11:29
Вишновката братя не прощава! :)


(cocktails.blog.bg - ще ми е приятно да пооставите някой друг коментар, че скоро започнах блога :))
цитирай
9. lostov - Полезна информация.
21.06.2012 11:30
Мерси :)
цитирай
10. gandolfini - ХАХА,не прощава ама хич
21.06.2012 18:56
анонимен написа:
Вишновката братя не прощава! :)


(cocktails.blog.bg - ще ми е приятно да пооставите някой друг коментар, че скоро започнах блога :))

цитирай
11. gandolfini - Пак заповядай,,,,,
21.06.2012 18:57
lostov написа:
Мерси :)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gandolfini
Категория: Политика
Прочетен: 506447
Постинги: 246
Коментари: 819
Гласове: 1599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930