Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 17:53 - Без смартфон си изгубен!В България дори те смятат за загубен.
Автор: gandolfini Категория: Политика   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
6



imageСнимка: АФП Лондон. Представата да издържим и само един ден без смартфон може да предизвика ужас у много хора, които разчитат на устройствата си, за да са във връзка с приятелите си, както и за да се ориентират в градовете, пише The Daily Mail. Шестима от всеки десет души заявяват, че не биха могли да преживеят и един ден без достъп до интернет, показва ново проучване. То е поръчано от благотворителна организация, чиято цел е да подчертае разликата между “нещата от първа необходимост” за хората от Запада и за тези в развиващите се страни, където електричеството и напоителните системи се посочват като най-необходими.
Повече от една трета от анкетираните казват, че се нуждаят от кафе в началото на деня, според изследването на организацията за честна търговия Traidcraft. Над две трети от хората на възраст между 16 и 24 години са посочили смартфоните си като базова необходимост, а половината от лондончаните и една четвърт от мъжете са отговорили, че не биха могли да живеят без автомобила си. Половината от участниците в проучването, живеещи в Шотландия са заявили, че горещият душ е една от базовите им потребности.
Провеждането на проучването съвпада със старта на инициативата на Traidcraft за подпомагане на фермерите в някои от най-бедните държави по света да се справят с бедността и да изградят по-добър живот. Въпреки че произвеждат 70 процента от храната в глобален мащаб, фермерите, които стопанисват малки площи земя, съставляват половината от най-бедните хора на планетата. Голяма част от тях страдат от недостиг на храна, базови здравни грижи за семействата и образование за децата им.
Организацията учи фермери в Бангладеш, райони на Индия и Източна Африка на по-ефективни технологии на култивиране на земята и на бизнес умения, който да им помагат да отглеждат повече растения и да имат по-високи добиви. По време на скорошно пътуване до Бангладеш Лари Буш, маркетингов директор на Traidcraft е питал селските стопани за най-важните им нужди. “Те изредиха неща като електричество, системи за напояване и храна на масата. Това е в рязък контраст с нуждите, които ние смятаме за важни”, казва той.

Превод и редакция: Екатерина Антонова

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!





Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gandolfini
Категория: Политика
Прочетен: 505379
Постинги: 246
Коментари: 819
Гласове: 1599
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031