Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 17:09 - Относно любовта!!!
Автор: gandolfini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1263 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 26.05.2014 23:35


 

 

 

Любовта е чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия [1], в някои случаи произлизащо или съпътствано и от сексуалното привличане. Най-общо това е потребността човек да бъде всеотдаен към друг човек. Любовта е дълбоко, неизразимо чувство, което се споделя от близки, влюбени, и такива, които имат интимни отношения.

В по-общ смисъл любовта е чувство, характерно не само за хората. Например в чисто биологично-физиологичен аспект любовта може да се изрази с грижата на родителският индивид към малките. За някои любовта е дори синоним на секс, изразяваща се като състояние, в което полово зрели индивиди се съвокупляват. В психологически план любовта е силната привързаност към друг човек, индивид, а в социален - е необходимост от (личностен, когато е за хората) контакт.

В българския език съществува синоним на думата „любов“ - „обич“, като трудно може да се определи ясна разлика и граница между двете понятия освен, че обичта е постоянството на любовта. Съществува терминът „платонична любов“, характеризираща се с изпитването на „любовни чувства“ от половозрели индивиди, необвързани от родителски или роднински връзки при липсата на сексуален контакт. В преносен смисъл може да означава още страст към нещо (любов към футбола, любов към знанието).
image
Любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират, по своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство, което повечето хора си мислим, че владеем, но не е така.
В Новия завет прочетох дефиниция на любовта
,,Любовта дълго търпи и е милостива,любовта не завижда,любовта не се превъзнася,не се гордее,не безобрразничине търси  своето,не се дразни,не държи сметка за зло,не се радва  на неправдата, а се радва с истината,всичко премълчава ,на всичко вярва и се надява всичко търпи,,(Послание на апостол Павел до Коринтяни 1-13 глава от 4 стих до 8)

Понякога ставам тъжен когато видя как крием любовта си в някоя каса на която сме хвърлили ключа,живеем в динамичен свят ,свят на прагматизма ,интереса ,успеха....Но всичко без любов просто е едно голямо нещо без съдържание....Просто лъскава обвивка която не може да запълни празнината.

Самия аз бях практик реалист,човек който бе скрил на заден план чуствата си,силните успяват  няма място за слабости.Кумири ми бяха мутри ,хора с имена на зеленчуци и животни....но един ден видях че живота им е миг живян напразно ,не парите ,не властта ,нито успехите носят нещо истинско ,при тях в временно,истинското ,ценното е любовта.
Любовта която търси доброто на другия ,дори това да е в ущърб на собствения ти егоизъм.
Любовта може да е към идея може да е към човек ,любовта е нещо прекрасно.
Затова обичайте горещо,надявам се ,ако някой го е докоснало нещо от тази статия тази вечер да каже на близкия до себе си ОБИЧАМ ТЕ ,и утре пак и вдругиден пак .Обичайте !
Преди години се запознах с една жена ,бе болна от рак ,и и оставаха няколко месеца.Толкова жизнен човек не бях виждал.Думите и се запечатаха в мен.
Казвай обичам те ,защото утре може да не можеш,живей без да се страхуваш .Бъди искрен с себе си и не лъжи себе си .Прощавай ,и когато си най слаб -бъди силен за тези които са до теб.
Затова пак ви казвам ,кажете ОБИЧАМ ТЕ ,НА СЪПРУГА,НА СЪПРУГ,НА СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ ,НА МАЙКА ИЛИ БАЩА ,НА ПРИЯТЕЛ ИЛИ ПРИЯТЕЛКА ,ОБИЧАЙТЕ ГОРЕЩО !!!!!!

Посвещавам този пост на хората  на които не казах обичам те а трябваше ,много са ,на някои няма как да кажа ,но знам че имам да наваксвам много ,много ,много .Искрено ваш Гандолфини.
 

 

 






Гласувай:
6


Вълнообразно


1. zarenkow - Любовта не е това, което си мислят ...
28.06.2013 23:13
Любовта не е това, което си мислят повечето , любовта е философия. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gandolfini
Категория: Политика
Прочетен: 506327
Постинги: 246
Коментари: 819
Гласове: 1599
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930